torsdag 11. mars 2010

Sånn i forbifarten

Jeg har prøvd meg fram med ymse etiopisk mat (med vekslende hell) men injera har jeg lenge vegret meg for å lage. Det handler om at det virker litt vanskelig å få til ordentlig, og ikke minst at det tar så innmari lang tid. Vi snakker dagevis for å få til den der surdeigspannekaka. Ikke er det lett å få tilgang på teff, heller.

Men for et par uker siden la en Facebook-venn ut en link til en svensk side om Marcus Samuelsson, og der var det lovende saker. Samuelsson har jeg lest en del om før, han er (var? litt usikker nå) blant annet prisbelønt sjefskokk på den skandinavisk restauranten Aquavit i New York. Han er svensk, adoptert som liten fra Etiopia, og han har gitt ut mange kokebøker, som Africa on my mind, med afrikanske oppskrifter - tilpasset skandinavisk tilgang på råvarene (og sannelig har han ikke klart å få Desmond Tutu til å skrive forord til boka, hva gir du meg).
Uansett: Sist lørdag prøvde vi injera-oppskriften, og den fungerte kjempebra. Lett å lage, godt resultat. Anbefales!

Og nå kunne Rikke fortelle meg at den godeste Samuelsson er gjest hos Skavlan i morgen. Jeg gleder meg, for nå er jeg fan.

Jepp, det var det jeg ville si i dag.

7 kommentarer:

Jorunn sa...

Oooh, vi er også Samuelsson-fans, kanskje det får bli Skavlan på oss også? Men injera-oppskriften hans ble bare krøll for meg. Jeg kan derimot anbefale dagsferske injera lagd på bygg, som selges i fempakning hos slakteren på Gunerius i Oslo :)

Hanne sa...

Jorunn: Oi, på hvilken måte ble det krøll? Resultatet blir jo litt annerledes enn "ekte" injers, men jeg synes de fungerer bra i forhold til den minimale innsatsen de krever.

Men at de hadde dagsfersk bygg-injera på Gunerius, se det ante jeg ikke. Det var et godt tips! :)

Jorunn sa...

Røra skilte seg i panna! Usigelig ekkelt, sant å si. Jeg synger takksigelser hver gang jeg er på Gunerius, mens jeg sort of planlegger å lære meg å lage the real deal med flere dager gjæring og det hele ;)

Hanne sa...

Urk, det er ikke helt den effekten man er ute etter, nei. Da skjønner jeg du ble misfornøyd.

Ja, man burde jo strengt tatt lært seg Ordentlig Injera Med Teff Og Gjæring Fra Grunnen Av™, men så langt har det blitt med tanken. Vi har imidlertid snille naboer som stikker til barna injera med ujevne mellomrom. Lillesøster er veldig takknemlig for det, mens Storebror gjerne vil slippe. ;)

Anonym sa...

Nå har jeg sett ham på TV. Hadde aldri hørt om mannen, jeg. Han ga mersmak,- kan man si det sånn?

Hanne sa...

Livet leker: Ja, er han ikke en fascinerende fyr? Jeg ble litt irritert på Skavlan som ikke lot ham prate fritt. ;)

Anonym sa...

Problemet med å lage injera er å få til riktig surdeigskultur. Det går an å kjøpe tysk mel fra Segowa som gjør det lett å lage surdeig, og fordelen er at du trenger ikke å holde li i surdeigen, men kan bare lage på nytt neste gang du trenger det.
Oppskrift: http://taansvarfordegselv.wordpress.com/2012/09/05/mel-det-er-lett-a-lage-surdeg-med-injera/