onsdag 19. januar 2011

Nå er scenen klar og jeg tar mikrofonen– Mamma, jeg trenger et sugerør.
– Jasså, er du tørst?
– Nei, jeg skal synge!

Det er slutt på å synge med hårbørsten foran speilet. Småkidsa nå til dags opptrer med sugerør og teip, og gjennomgår glansnumrene på dataskjermen etterpå.
Selv er jeg (som vanlig) litt usikker på om jeg skal reagere med framtidssoptimistisk begeistring eller med reaksjonær gamlis-surmuling.

Det er absolutt moro at verden går framover. Men samtidig blir jeg av og til litt satt ut av at det er så MYE som er komplett annerledes enn i min oppvekst. For den gangen var det jo mammas og pappas oppvekst som var gamle dager. Og vi fniste nedlatende av hvor annerledes alt var i gamle dager. Haha, de hadde jo verken TV, video eller kassettspiller, stakkars krek. De hadde knapt telefon. Samtidig var vi grunnsikre og selvgode på at sånn kom det ikke til å være med oss i forhold til våre barn, for endringene kunne umulig bli like store. Hvordan skulle det kunne skje, liksom?

Jeg var åpenbart ikke et fullt så oppvakt barn som jeg liker å hevde. Heldigvis er ungene mine hakket hvassere, selv om de også møter på retro-relaterte utfordringer iblant.

9 kommentarer:

HildeSol sa...

Kreativt bruk av sugerør! :) Men egentlig skulle jeg kommentere den fantastiske t-skjorten hun er iført -hvor får man tak i sånne?

Merel sa...

Supernydelig bilde! Og den fantastiske T-skjorta kjenner jeg igjen fra et tidligere blogginnlegg, stemmer ikke det?

Merel sa...

Jammen fant jeg det: http://hannej.blogspot.com/2009/09/trstehandling-av-feminist-stash.html

Hanne sa...

HildeSol:
Ikke sant? Men Lillesøster er slett ikke alene om å bruke sugerør som mikrofon, jeg tror det er noe hun har plukket opp fra jevnaldrende i barnehagen. T-skjorta er kjøpt på www.stickersisters.com (som det også linkes til i bloggposten fra Merels kommentar)

Merel:
Oi, det var ikke dårlig - tenk at du fant igjen det innlegget! Stickersisters.com har mange finfine ting. :)

HildeSol sa...

Takk for link :) Spørs om min lille niese ikke trenger en sånn t-skjorte...

Sirkus Kjersti sa...

FOR ei fantastisk t-skjorte! Må tilstå at jeg måtte inn og bestille til Datra...

Hanne sa...

HildeSol og Kjersti:
Klart dere skal bestille t-skjorter til henholdsvis niese og datter. Jeg drømmer om å se så mange småjenter som mulig med sånne. Tenk så tøft!

Trine s sa...

Det der var helt nytt for meg, og det har aldri falt meg inn engang. Kreativt! Vil absolutt påstå du kan fortsette å si at dine barn er hakket hvassere enn de fleste andre. Helt i forkant av utviklingen faktisk!

(sammen med alle andre barn som også er en del av den neste generasjon, da ;) )

Hanne sa...

Trine s:
Ja, det er en strålende, ny generasjon. Man får være fornøyd når det går den veien. :)