fredag 2. oktober 2009

Fredagsdiktet: The River

Ukas fredagsdikt er ikke et dikt, men en gripende, liten historie.
Den handler en del om ungdomsopprør, litt om krig, men kanskje aller mest om et sårt og vanskelig far-sønn-forhold.
Alle kjenner vel til "The River" med Bruce Springsteen. Men i noen av live-versjonene forteller Springsteen altså en liten historie i forkant av denne sangen.
Det er stor fortellerkunst han bedriver, og jeg klarer sjelden å høre på den uten å bli rørt til tårer - særlig av sluttreplikken.
Nydelig.

Ettersom jeg ikke har klart å hoste opp teksten, og det uansett ikke blir det samme å lese dette, må du ta deg bryet med å lytte til hva Sjefen sjæl sier.
Gjør det.
Nå.
God helg!

8 kommentarer:

9na sa...

http://www.lyricsfreak.com/b/bruce+springsteen/the+river_20025181.html

Hanne sa...

9na: Ja, det er teksten til "The River", men ikke til den lille talen han har i forkant, og det var den jeg siktet til. :)

9na sa...

Ok... Unnskyld. Misforsto.

Hanne sa...

Det er helt greit, og veldig OK med sangteksten også. :)

Toril sa...

Takk:-) Alltid godt å høre Springsteen!

vaarloek sa...

åh, nydelig historie! og da introen på the river begynte fikk jeg litt frysninger. har elska den låta sia jeg var typ, fjorten :P

rikke sa...

Og vi vet jo at den kameraten han snakker om er onkelen min, det gjør det enda bedre. Synes det er rart du ikke nevnte det i bloggposten, forresten - er det fordi det ikke er nøyaktig 100 prosent sant? For det har jo ikke stoppet oss før, mener jeg...

Hanne sa...

Rikke: Selvsagt er onkelen din den kameraten Bruce snakker om - det er han jo alltid ellers. Nevermind at onkelen din krysset veier med Bruce senere. Historien er mye bedre sånn som vi tenker på den, men av en eller annen grunn kuttet jeg den litt ned nå. Sikkert fordi det var selveste fredagsdiktet. :)