torsdag 8. oktober 2009

Sjokolade: smak, engasjement og personlige grenser

Jeg er ikke noen stor sjokoladeperson (riktignok er jeg stor, men altså ikke på sjokkis), men noen ganger er det allikevel ingenting som er så godt og riktig som en smak av sjokolade. Som i dag, da jeg svingte innom butikken for å hanke inn en superrask middag mellom jobb og - ja, mer jobb.
Da lå den der i hylla, rett foran øynene mine, og bød seg fram i all sin skamløse lekkerhet: Melkedrøm, kalte den seg.
Fylt med bringebær og yoghurt.
Med ordet bringebær var jeg pirret, og med yoghurt var jeg solgt. Jeg måtte bare ha den.


Fig.1: Sjokolade som byr seg fram

Den minnet meg om en gammel flamme fra nittitallet. Soho, sjokoladen med den pussige fasongen og det deilige yoghurtfyllet. Den som dukket opp med brask og bram og massiv markedsføring (målgruppa var visstnok unge, urbane mennesker med sans for design eller noe sånt), og forsvant igjen før jeg visste ordet av det. Den etterlot seg et tomrom.


Fig. 2: faksimile fra Nidar.no

Naturligvis måtte jeg google Soho straks jeg kom hjem, og dermed oppdaget jeg at det selvfølgelig finnes en egen interessegruppe på Facebook som kjemper for å få Soho tilbake i produksjon.
Og da må jeg være veldig rask med å påpeke at nei, jeg er ikke medlem av Facebook-gruppa for relansering av Soho.
Der går grensa, synes jeg.
Jeg lærer altså stadig nye ting om meg selv.
Det er interessant å oppdage at grensa mi for godteriengasjement åpenbart går et sted mellom blogging om det (fullstendig sunt og akseptabelt) og interessegrupper på Facebook (trist og kleint, få deg et liv).
"Le cœur a ses raisons que la raison ne connaît point", som den godeste Pascal sa. Eller på godt norsk: Fins ikke fornuft i sånt, men jeg mener det visst allikevel.

Nok om det, tilbake til smakingen.
Kunne Melkedrøm erstatte den svake, men langvarige lengselen etter Soho? Yess søri bob.
Dette var nammenam-sjokkis, med frisk bringebærsmak og syrlig yoghurtsmak på én gang. Nå vet jeg du er nysgjerrig på hvordan den ser ut inni, for det er jo innsiden som teller.


Fig. 3: Tverrsnitt av sjokkis, med yoghurtfyll og fragmenter av bringebær. Nam.

Det var alt jeg ville si for denne gang. Morn igjen!

15 kommentarer:

Cathrine sa...

Å- også har rød Bounty kommet tilbake!!!! Shell dama syntes nok jeg var snål som sto og klappet i hendene foran disken med den såkalte "nyheten" liggende foran meg... Smakte minst like godt som på 80-tallet!!!

Frøken Drageånde sa...

Oj! Da ble ettermiddagens tur innom polet utvidet til Ica'n rett ved siden av også!

Anonym sa...

Denne har jeg oppdaget også. Kjempegod. Visste du at den finnes med valnøttfyll også? Måtte selvsagt teste den også. Likte den ikke, men gir dem gjerne poeng for kreativiten. Sol

SB sa...

"Melkedrøm, kalte den seg."
Nei, 'Melke drøm' kaller den seg. Og tar du et kjapt søk på google, så ser du at de fleste bloggere har lært å særskrive navnet takket være Freia. Det er nesten så jeg er fristet til å ta med meg en sprittusj og gå i butikken og tegne på den manglende bindestreken.

Men god på smak, ja, det er den. ;-)

Hanne sa...

Cathrine: Rød Bounty har jeg ikke noe forhold til. Hva er det som skiller den fra blå, da tro?

Frk Drageånde (morsomt navn!): Oi, bidro jeg med skikkelig forbrukertips? Kult.

Anonyme Sol: Nei, jeg har ikke oppdaget den med valnøtter. Jeg liker jo valnøtter i utgangapunktet, men det er ikke dermed sagt at det er noen vellykket kombinasjon, nei. Må nok prøves.

Hanne sa...

SB: Åh, kjære vene. Du har selvsagt helt rett, den kaller seg melke drøm. Huttetu! Nå oppsto det et aldri så lite dilemma for meg: Skal jeg fortsette å kjøpe en feilstavet sjokolade? Hm.

Når det gjelder å korrigere navnet selv: Jeg har faktisk falt for fristelsen til å begå litt sivil gramatikkulydighet på skilt av og til. Det er veldig tilfredsstillende, på en sånn frøkenaktig måte. :)

Anonym sa...

Ritter Sport har også ekvivalenten til den der. Vet det! Spiste den i Tyskland! God!

Cecilie sa...

Yes! Ritter yoghurt! Har aldri funnet den i Norge - hamstrer utenlands. Nyyyyydelig!

Hanne sa...

Livet leker og Cecilie: Ritter Yoghurt er notert for neste utenlandstur. Nammenam.

Anonym sa...

Belgi er kjent for sjokolader :-) Finner sikkert noe godt der...
Elin

Hanne sa...

Elin: Joa, kommer sikkert til å shoppe noe sjokkis, men som sagt er jeg ikke så enormt opptatt av sjokolade som sådan, på generell basis. Belgia er jo kjent for øl også. :)

Cathrine sa...

Mmmmm- rød Bounty har mørk sjokolade... En perfekt mix mot kokosen...

Hanne sa...

Cathrine: Mørk sjokolade får aldri blitt feil. Aldri! :)

rikke sa...

Nå kommer det ikke som noen overraskelse at du og jeg aldri slåss om godteri, men aldri kommer vi til å slåss så lite som over denne. Skikkelig ekkel, spørrumeg. Men det gjør du kanskje ikke når det kommer til sjokolade... :)

Hanne sa...

Rikke: Jeg spør deg om mye, men når det kommer til godteri, er ikke du noen autoritet for meg, nei. Der er vi jaggu som yin og yang.
"I say sjokkis, you say lakris" osv.