mandag 6. desember 2010

Jeg deler mine erfaringer

Refleksjon er viktig, har jeg lært på HiAk-studiet mitt. Ja, det er sågar helt avgjørende for læringsutbyttet. Helga mi har gått med til skolesamlinger, lutefisklag på Sagene og julepynting i heimen. Nå som den er over, er det altså tid for et refleksjonsnotat.

Dette har jeg lært:

* Vi bruker nesten halvparten av vår våkne tid på: å lytte 45 %, snakke 30 %, lese 16 % og skrive 9 %. Likevel er vi stort sett dårlige lyttere. Akevitt bedrer ikke lytteferdighetene, men øker sannsynligvis snakkeprosenten betraktelig.

* Sinna blåmuggost og julebrus går utmerket sammen. Julebrus og brie er imidlertid en kombinasjon fra satans eget kjøkken, og kan på ingen måte anbefales. Tenk appelsinjuice og kaviar, så får du en anelse.

* Det viser seg at leverpostei og grapefruktjuice heller ikke er en sammensetning som får smaksløkene til å danse rhumba av begeistring. Vi snakker ekkelhetsnivå 3 (tørke tunga febrilsk med serviett).

* Det er ingen grunn til å drive med systematisk juleplanlegging når skippertaksmetoden fungerer akkurat like bra. Det tar bare et drøyt kvarter å tørke støv av julestjerna, slenge noen røde pynteremser over de hvite gardinene, skrelle en klementin og tenne en bråte stearinlys, og vips, så nynner hele familien julekveldsvisa på et blunk.

* Julekrybbe er tradisjon, men tradisjoner blir ekstra trivelige med en personlig vri. Derfor er det koselig å ta fram Jesusbarnet & co når de har selskap av giraffen Melman, et plastskjelett og andre figurer du ikke ante befant seg i Betlehem den aktuelle kvelden.


De alternative julekrybbedeltakerne ble introdusert av Lillesøster allerede jula 2008.

11 kommentarer:

Rikke sa...

There was more than one lobster present at the birth of Christ?? :)

Hanne sa...

Rikke: First lobster. Hihii.
Breaking news er at Hello Kitty også var til stede den magiske natten i Betlehem. Who would've thunk it.

Toril sa...

Digger skippertaksjulepyntingsmetoden:-) I år har jeg mye tid, så jeg tenkte å gjøre mye ut av hele julepakken, men siden jeg ikke egner meg til systematisk planlegging innser jeg allerede at jeg har for mange jern i ilden, dermed blir julen som vanlig enklest mulig! Det beste er kun det enkle. Eller var det omvendt?

Merel sa...

Hurra, Love actually-referanser på mørk morgenkvist! Super julekrybbe, her i gården er vi et hakk mindre innovative, verken hummer eller skjelett å se. Foreløpig ikke stort å se i det hele tatt, siden julekrybba er adventskalender, med en ny del per dag.

Status juleforberdelser: Flaks hvis det er rent og ryddig her når jula ringes inn ... Men stjerne har vi hengt opp, og juletre skal det vel bli en råd med.

Hanne sa...

Toril:
Skippertak er undervurdert. I hvert fall i enkelte tilfeller (hvis du er eleven min og leser dette, må jeg understreke at jeg IKKE snakker om skolearbeid, hvor det selvfølgelig er lurt å planlegge og jobbe systematisk). Puh.

Merel:
Love Actually er en skikkelig, skikkelig gladbombe av en film. Jeg liker den bare bedre og bedre.

Koselig med julekrybbe som adventskalender, forresten. Og her i huset er det en ekstra hit for Lillesøster at den ene av de tre vise menn er mørk i huden og kommer fra Etiopia. Han er Lillesøsters favoritt (sammen med Hello Kitty, da).

Etiopia + India = sant:-) sa...

Ville bare tipse om denne søte samlingen internasjonale engler. Samlet i hop på en kveldstime.

http://www.pandurohobby.no/pan/IboxServlet?p=IXS790&OPT=GET&AID=712015

Hilsen Camilla som er på jakt etter mer fargerik forsamling av nisser og engler.

Hanne sa...

Camilla:
Oi, de var fine! Godt med litt mangfold, også blant engler. Jeg er fascinert av hvor viktig det er for Lillesøster at hun har noen (og noe) å speile seg i.

ET sa...

Min mor var litt deppa og stressa over juleforberedelsene som så langt var blitt gjort i heimen - eller heller på grunn av de manglende, da jeg leste om dine erfaringer i forhold til "julepynting ala skippertakmetoden". For å si det mildt; Du redda dagen! (Det er visst ikke helt det samme når vi sier at for vår skyld så er syv slag, nypussa sølv og et hus som er så rent og ryddig at du kan spise julekakene fra doskåla om du vil, helt unødvendig.) Du er herved julens helt, og ditt blogginnlegg nevnes hver gang jeg snakker med min mor (i stede for alt hun ikke har gjort). Og ja, jeg også humra godt av innlegget, men med daglige telefonsamtaler er jeg litt usikker på hvordan saken stiller seg når julaften endelig ankommer ;)

Hanne sa...

ET:
Jeg er så glad for at du kan bruke bloggposten min til å berolige mammaen din! Mange mødre trenger både nedroing og avlastning i disse dager, og da er det fint å kunne bidra positivt. Du får hilse moren din og si at det er folk og følelser som skaper julestemninga, og at mye er gjort ved stearinlysbelysning, glede og julesanger i bakgrunnen.

ziarah sa...

Hihi, måtte le godt av denne! Liker smaksobservasjonene og fikk lyst til å teste blåmuggost+julebrus!

Hanne sa...

Ziarah:
Det aller beste er selvsagt sinna blåmuggost og portvin, men noen ganger trenger man et dugelig alkoholfritt alternativ, og da er altså ikke julebrus å forakte. For øvrig er blåmuggost og pepperkake veldig godt sammen!