fredag 24. desember 2010

Julejulejul!

Julaften!!!I dag skal jeg være tekstleser i kirken her på Skjetten, og ungene mine skal sette fram figurene i julekrybba. Jeg håper de klarer å gjøre det uten krangling. I fjor ble det en del kiving underveis, og en av de tre vise menn (muligens Melchior) er nok ikke fullt så vis lenger – jeg tror vi snakker varige mén. Jeg regner med at de to andre hellige kongene skjelver i kjortlene ved tanken på den store anledningen, men forhåpentligvis har ungene blitt mindre trettekjære i løpet av året som har gått. Alternativt kan jeg true med at nissen blir sur. Det har jeg brukt for alt det er verdt de siste ukene, og jeg er ikke flau for å gjøre det igjen.

Jeg benytter uansett anledningen til å tilby reprise på en egen julefavoritt, nemlig bloggposten Vettskremt er du blant kvinner (klikk på teksten for å lese hele):
Det ene øyeblikket spaserer hun rundt i Galilea og passer sine egne saker.
Og vips, så kommer en engel til henne med tidenes mest skremmende og uforståelige budskap. Akkurat det fordrer selvsagt at vi faktisk tror på den biten. I motsatt fall er Maria verdens dyktigste bortforklarer og bør i det minste hylles som Hun Som Oppfant Påhengsmotoren, men la meg som kristen ta utgangspunkt i det bibelske som sies om det stakkars pikebarnet.


Nå står Mannen i mitt liv og sukker henført over hvor god han er til å koke kraft (selv med redusert antall fingre), og jeg kan bare gi ham rett. Kan noen gi meg et sugerør?

For dere som lurer: Bildet er tatt fra bussen på vei til skolen her om dagen. Skjetten er ikke bare 2013 ghetto-skjetten. Vi har alt her på Skjetten. ALT, sier jeg. Røde låver og julestemning inkludert.

God jul!

3 kommentarer:

9na sa...

Takk for at du minnet meg på den flotte blogposten din om Maria, jeg har lest den før, men jammen er den like aktuell nå ... Tankevekkende. God Jul til deg og dine.

Eirin sa...

Jeg leste den andre posten Vettskremt blant kvinner (steinbra!), og jeg begynte å tenke på Josef. :) En gang på gamlebloggen min dro jeg fram et dikt av Øyvind Berg, som forfatteren også endte opp med å kommentere på; http://gamlebloggen.kanel.no/2007/05/apropos-poesi-og-desslike.html
Diktet er høyst aktuelt ennå, og det var det jeg bet meg mest merke i som gymnas-elev. :) Takk for flotte bloggposter og godt nyttår!

Hanne sa...

9na: God jul til deg og dine også! :)

Eirin: Takk for link, jeg kjente ikke til det diktet, og det var fin lesing. Stas når forfatteren kommenterer, da! Godt nyttår til deg også. :)